Beste haardhout van Nederland
Gratis levering binnen Zuid-Holland
Snel geleverd op uw locatie
0 items

Droog haardhout is erg belangrijk in uw kachel of openhaard. Nat haardhout zorgt voor een sterke vervuiling van het rookkanaal en rookt erg veel. Als het om gedroogd openhaardhout gaat, dan vat het sneller vlam, gaat het langer mee en stookt het ‘schoner’. Het rookkanaal zal dan ook minder onderhoud nodig hebben. Het droog haardhout van Haardhouthandel Europoort BV heeft een maximum vochtpercentage van 20%. Dit betekent dat het ook direct te gebruiken is. Ons hout is gedroogd in een speciale oven. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om het hout thuis te laten drogen. Zorg dan wel dat dit gebeurt op een droge plek en bij voorkeur in de zomer.

Welk droog haardhout heb ik nodig?

Als u een accumulerende kachel heeft, dan is zachthout een betere optie. Dit komt omdat deze kachel warmte opslaat in bijvoorbeeld speksteen. Heeft u een niet-accumulerende houtkachel? Dan is hardhout weer beter, omdat dit hout langzamer brand en dus langer hitte uitstraalt. Het gedroogd openhaardhout van Haardhouthandel Europoort BV bevat een mix van beuken, eik, es en berk. Deze zijn beschikbaar in BigBags of in netzakken van 35 liter.

Hoeveel gedroogd openhaardhout kan ik bestellen?

Dat is geheel aan u. De netten kunt u vanaf 20 stuks bestellen en BigBags gedroogd openhaardhout tot wel 10 stuks! Dan kunt u er meteen de hele winter mee doorkomen en hoeft u niet telkens bij te bestellen. Dat is wel zo gemakkelijk. U kunt ook meteen aanmaakhout of -snippers in netzakken bestellen. Wilt u liever haardblokken? Ook deze kunt u hier bestellen. Vul het bestelformulier in en wij nemen contact met u op om de levering door te nemen. Vragen? Bel ons dan via 0181-262095. Houd ook onze aanbiedingen in de gaten! Wie weet zit er wat interessants voor u bij.